4 yaşındaki Abdullah'ın zekası şaşırtıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Başaklı köyünde oturan Habip Özcan'ın 4 yaşındaki oğlu Abdullah Erkan Özcan'ın zekası görenleri şaşkına çeviriyor.

Henüz 4 yaşında olmasına rağmen İstiklal Marşı'nın on kıtasını ezbere okuyan minik Abdullah'ı dinleyenler arasında bulunan Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran'da şaşkınlık ve memnuniyeti bir arada yaşadı. Abdullah, babası Habip Özcan(43) ile birlikte Kaymakam Yaran'ı makamında ziyaret etti. Abdullah'ın bu yeteneği ve hazır cevaplılığı karşısında bir hayli şaşıran Kaymakam Yaran, ?Her zaman bu zeka ve yetenekte çocuklara rastlayamıyorsunuz. Minik Abdullah'ın kesinlikle üzerine düşülmesi ve iyi bir eğitim alması gerekiyor. Bu hususta Kaymakamlık olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Abdullah'a kapımız her zaman açık.? şeklinde konuştu.

Daha sonra Türk Bayrağı'nın karşısına geçerek, bir çırpıda İstiklal Marşı'nın on kıtasını da ezbere okuyan Abdullah'ı öperek kutlayan Yaran, sorular sordu. Kaymakam Yaran, Abdullah'ın ?büyüyünce güreşçi olacağım? sözü karşısında ?O zaman sana şimdiden madalyanı takalım? diyerek göğsüne bir çeyrek altın taktı.

Abdullah ile birlikte 5 erkek, 6 kız olmak üzere toplam 11 çocuğu olduğunu söyleyen baba Habip Özcan ise, ele avuca sığmaz bir enerjiye sahip olduğunu, bu yüzden ev de bulunan anne ve kardeşlerinin bir hayli zor durumda kaldığını anlattı. Serbest meslek sahibi baba Özcan, ?Şükürler olsun, kıt kanaatte olsa geçiniyoruz. Çocuklarımın en büyüğü 18 yaşında, en küçüğü ise 9 aylık. Erkeklerden 2'si Erzurum'da güreş eğitim merkezinde hem okuyor, hem de güreşiyorlar. Şükürler olsun kimseye muhtaç değiliz. Ancak çocukların eğitim masrafları biraz maddiyeten bütçemizi zorluyor. Kaymakam Bey'in çok olumlu tutumu ve yaklaşımı sayesinde ümit ediyorum bu sıkıntımıza bir çare bulacağız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber